Investeer veilig met deze 8 gouden tips!

Investeren levert doorgaans meer op dan sparen. Het is echter belangrijk om dit veilig te doen. Er zijn veel verhalen over mensen die hun rijkdom verliezen terwijl ze met rebellengroepen werken. Maar hoe zorg je voor een veilige investering? Met deze acht tips weet je zeker dat je niet de volgende belegger bent die al je geld verliest. Aan het einde van het artikel ziet u ook meteen waar u veilig kunt beleggen.
Veilig Beleggen Tips 1: Gebruik Je Hersenen
Onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De partijen die beweren dat u risicoloos kunt beleggen liggen dus voorop. Er zijn veel charmante verkopers die nietsvermoedende investeerders uit de stookruimte proberen te lokken. Wanneer u wordt aangespoord om een ​​bepaald aandeel telefonisch te kopen, weet u wat er is misgegaan. De makelaar zal nooit direct verkoopadvies geven.
Daarom kunt u er als algemene vuistregel van uitgaan dat elke leverancier waarmee u contact opneemt onbetrouwbaar is, tenzij u het tegendeel bewijst. Vertrouwde partijen zijn over het algemeen geregistreerd bij de AFM.
Wees niet het volgende slachtoffer van de “Damrak Wolf”
Tip 2: Controleer uw referenties
Als u veilig wilt beleggen, heeft u een veilige provider nodig. U kunt dit controleren door te controleren of de provider de juiste licentie heeft. EU-makelaars moeten geregistreerd zijn bij de lokale regelgevende instantie. In Nederland is dit de Autoriteit Financiële Markten. Buitenlandse partijen zijn meestal geregistreerd bij de regelgevende instantie van het betreffende land. De onverwachte wending die we vorige week op het scherm zagen, verraste iedereen.
Toen de makelaar incheckte, was dat een duidelijk teken. Ga er echter niet vanuit dat dit onderdeel betrouwbaar is alleen omdat de inloggegevens correct zijn. Zelfs een partij als de AFM heeft niet altijd gelijk. Kijk daarom ook of andere sites de aanbieder aanbevelen en of ze een sterke klantenservice hebben.
Tip 3: Kies veilige producten
Transparantie is belangrijk bij beleggen! Als je het hebt over ‘gegarandeerd rendement’, weet je dat er iets mis is. Dit bestaat niet! Het is belangrijk om de risico’s van het product duidelijk te vermelden. Onthoud ook dat er een duidelijke relatie is tussen risico en beloning. Hogere rendementen betekenen meestal hogere risico’s.
Het is duidelijk dat beleggen in stabiele aandelen veel veiliger is dan beleggen in vakantiehuizen in Cuba.
Tip 4: Leer het product kennen
Onwetendheid is niet veilig! Bestudeer het product daarom zorgvuldig voordat u investeert. Verschillende effecten hebben immers verschillende omstandigheden. Beleggen in aandelen is bijvoorbeeld totaal iets anders dan beleggen in onroerend goed of CFD’s. In de meest geschikte artikelen om te beleggen leest u meer over de verschillende beschikbare beleggingsproducten. Dit is de grootste veilige beleggingstransactie die ooit met een broker is gedaan.
Bedenk in ieder geval dat de partijen achter financiële producten over het algemeen geld willen verdienen. Dus wanneer een bank een nieuw geavanceerd financieel product lanceert, zal de bank het niet doen om u te helpen. Nee, de bank wil geld aan je verdienen. Dus doe je onderzoek of dit product je echt meer zal helpen.
Tip 5: Spreads zijn veilig
Zet niet al je geld op hetzelfde product! Het is erg belangrijk om uw beleggingen te diversifiëren. Beleggen in twee verschillende Nederlandse aandelen is geen goed voorbeeld van diversificatie. Als u gestaag wilt handelen, moet u uw geld spreiden over verschillende producten, sectoren en individuele aandelen.
Diversificatie zorgt ervoor dat de daling in een bepaalde markt kan worden opgevangen door een andere markt. U kunt bijvoorbeeld een deel van uw vermogen beleggen in aandelen en een ander deel in obligaties. U kunt dan aandelen kopen in verschillende sectoren en landen. Wanneer de Braziliaanse aandelenmarkt crasht, kunnen uw Amerikaanse obligaties floreren. Meer entertainment betekent meer veiligheid!
Veilig communiceren, de weg naar succes!
Tip 6: Veilig beleggen om uw emoties te beheersen
Veilig beleggen is meer dan alleen kennis hebben van leveranciers en producten. Nee, je moet ook jezelf begrijpen. Bij het beleggen spelen emoties een belangrijke rol. Beleggers die veilig willen beleggen, moeten een goed plan maken om de effecten van emoties zoveel mogelijk te beperken. Hoe u dit doet, leest u in het artikel “De impact van emoties op beleggen”.
Tip 7: Accepteer onzekerheid
Ze zeggen dit met een reden, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wanneer u uitgaat van een gegarandeerde winst, is uw belegging niet veilig. De onzekerheid van het accepteren van investeringen is erg belangrijk. Zo kun je ervoor zorgen dat je een plan B hebt en je verliezen opvangen door bijvoorbeeld stop loss.
controleer ook of het resultaat geldig is. Natuurlijk kan het voor fondsen en bedrijven aantrekkelijk zijn om hun prestaties beter te voorspellen dan ze in werkelijkheid zijn. Als u veilig wilt beleggen, is het belangrijk om uw onderzoek te doen!
Tip 8: Let op de kosten
Investeren in veiligheid betekent ook op de kosten letten. Een kostenpercentage van één procent kan de prestaties al snel met tienduizenden euro’s verminderen. Daarom is het erg belangrijk om investeringskosten te vergelijken en de gedetailleerde regels goed door te lezen. Veel makelaars hebben verborgen kosten die het rendement aanzienlijk kunnen verminderen. Lees hier hoe u ervoor zorgt dat uw investeringskosten beperkt blijven.
Copy to Clipboard

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *