12 Investeringstips

 1. Onderwijs staat voorop
  Geld beleggen is niet iets waar je meteen in moet duiken.

U moet op zijn minst een paar beleggingsboeken lezen of een paar introductiecursussen voor beleggen volgen. U kunt zelfs een hoop gratis informatie vinden op onze site en anderen, gewoon door te zoeken naar zaken als tips over beleggen in onroerend goed of tips voor aandelenbeleggen.

Een goed begrip van de basisprincipes is cruciaal om ervoor te zorgen dat u weet hoe u dingen moet doen, zoals evalueren of een aandeel overgewaardeerd is of begrijpen hoe u kunt bepalen waar u een vastgoedbelegging kunt kopen.

Door een opleiding te volgen, kunt u uw financiële lot in eigen hand nemen, zelfs als u besluit om hulp van adviseurs te krijgen.

 1. Krijg financieel advies – NIET!
  Dat is een beetje controverse voor jou…

De meeste financieel gerelateerde blogs zullen je vertellen om financieel advies in te winnen, maar ik heb een andere mening voor je.

Mijn visie en doel voor het creëren van The Investor’s Way was om mensen te helpen de controle over hun vermogen terug te krijgen.

Te lang hebben mensen hun welvaartscreatie ‘uitbesteed’ aan anderen en de resultaten zijn niet bepaald indrukwekkend.

Je hoeft alleen maar naar actualiteiten-tv te kijken, niet dat ik je aanraad, om de horrorverhalen te zien.

Deze tip is dus eigenlijk om terug te verwijzen naar tip nummer één. Volg een opleiding zodat JIJ weet wat je doet en wat je moet doen. Dan, en alleen dan, als u een deel van de taken wilt uitbesteden, overweeg dan specialisten in de specifieke strategie die u implementeert.

 1. Investeer geen geld dat u nodig heeft om te leven
  U zult vaak het idee hebben gezien om een ​​​​percentage van uw loon te sparen voor investeringsdoeleinden.

tips voor beleggen Het wordt vaak aanbevolen om 10% opzij te zetten, en ongeacht het percentage raad ik je ten zeerste aan om ‘eerst jezelf te betalen’ en iets toe te wijzen om te beleggen van elke loonbetaling die je ontvangt.

De sleutel tot deze tip is echter om ervoor te zorgen dat u geen geld vastlegt in investeringen die u nodig heeft om uw lopende kosten van levensonderhoud te dekken …

Door te veel geld aan investeringen te besteden, creëert u meer stress in uw dagelijks leven en dit zal leiden tot slechte investeringsbeslissingen en dus tot slechte resultaten.

Investeer wat u zich kunt veroorloven en niet meer.

 1. Investeer in wat je kent
  Wanneer u begint en uw vermogen opbouwt, is het belangrijk dat u belegt in activa die u kent… verkiest u de ene activaklasse boven de andere, weet u er meer van dan de rest.

Door te beginnen waar u bekend bent, bouwt u vertrouwen en vaardigheden op om naar andere activa te gaan terwijl u vordert.

Dus misschien heb je affiniteit met aandelen, dus bouw je je kennis op met tips over beleggen in aandelen. U krijgt alle informatie die u kunt, investeert in een paar cursussen en begint met het verzamelen van goede aandeleninvesteringen. Na verloop van tijd zul je bedreven worden in aandelen en dan kun je besluiten om naar een andere activaklasse te kijken.

 1. Begin nu met beleggen
  Het voordeel van verstandig beleggen is dat het exponentieel groeit.

Geld wordt in de loop van de tijd groter, hoe eerder u begint, hoe eerder u uw geld voor u kunt laten werken en niet andersom. Compounding is beschreven als het 8e wereldwonder, dus laten we het voor je laten werken.

Het rendement is misschien klein om te beginnen in termen van dollars, maar je moet deze kleine rendementen behalen om in de toekomst de grote aantallen te kunnen behalen.

Onthoud dat de grootste bomen allemaal zijn begonnen met zaden.

Start vandaag, uitstel is niet toegestaan…

 1. Stel een doel en realistische verwachtingen
  Bepaal hoeveel geld je wilt en tegen wanneer, en bereken wat er nodig is om daar te komen.

Als u bijvoorbeeld $ 1000 investeert en verwacht er binnen 5 jaar $ 100.000 mee te verdienen, kan dat onredelijk zijn wanneer u voor het eerst begint.

Ik zeg niet dat het nooit gebeurt, of niet kan gebeuren, maar het is geen algemene of realistische veronderstelling om mee te beginnen…

Als u deze cijfers kent, krijgt u ook inzicht in het type activa waarin u moet beleggen en in welk risiconiveau u het gewenste rendement wilt behalen. Aangezien rendement een functie van risico is, geldt hoe hoger het vereiste rendement, hoe hoger het risico dat u moet nemen. Als u dit van tevoren weet, kunt u uw verwachtingen bijstellen en hoeft u niet al te veel risico te nemen.

 1. Investeer voor de lange termijn
  Investeren voor rijkdom is een langetermijnspel, het is gewoon realiteit, accepteer het en ga verder…

het creëren van rijkdom Zoals vermeld in Tip Vijf, komen de grote voordelen van de kracht van samenstelling.

Wees voorbereid om lang in het spel te blijven. Je zult gaandeweg veel dingen leren die je een slimmere belegger zullen maken.

Je zult fouten maken, maar omdat je slim bent, leer je ook van die fouten en doe je het de volgende keer beter. Door voor de lange termijn in te zetten, zullen deze fouten ook gemakkelijker te beheren en te herstellen zijn.

Nu betekent beleggen voor de lange termijn niet noodzakelijkerwijs dat u een aandeel voor altijd koopt en vasthoudt. Het betekent alleen dat dit een spel voor de lange termijn is en dat je bereid moet zijn om het voor de lange termijn te spelen. Soms moet u aandelen verkopen die niet presteren, dat hoort gewoon bij het spel.

 1. Diversifieer uw beleggingen

Een gediversifieerde portefeuille van beleggingen heeft de voorkeur en ik raad u ten zeerste aan dit als uw doel na te streven.

Gediversifieerd betekent een spreiding van aandelen, onroerend goed, vaste rente en zelfs een bedrijf als u geïnteresseerd bent.

Het is een van de veiligste manieren om uw beleggingen te beschermen. Maar helaas doen mensen het nog steeds niet.

Warren Buffet zei ooit dat diversificatie iets is voor mensen die niet weten wat ze doen. Tot op zekere hoogte heeft hij gelijk. Veel advies over diversificatie is niet geweldig…

Diversificatie gaat niet alleen over het spreiden van uw geld over een groot aantal aandelen en hopen dat ze na verloop van tijd als groep stijgen.

De diversificatie die ik in deze tip aanbeveel, is om te beleggen in verschillende activaklassen en tijdsperioden. Door uw beleggingen te spreiden over verschillende activaklassen spreidt u niet alleen uw risico, maar profiteert u ook wanneer elke activaklasse stijgt.

 1. Vermijd onnodig risico
  Dit is een belangrijke tip voor uw succes…

Wanneer u zich in de beginfase van het opbouwen van rijkdom bevindt, is er de neiging om extra risico’s te willen nemen om sneller te kunnen handelen.

Het is een algemene menselijke eigenschap, vooral in de moderne wereld, we willen het allemaal NU.

Als u echter op de lange termijn succesvol wilt zijn, moet u de risico’s op de juiste manier beheren. Verliezen oplopen bij het najagen van snel rendement zal u sneller doen ontsporen dan wat dan ook.

Ken uw limieten en de limieten van de investeringen die u doet en bouw uw verwachtingen rond deze limieten.

 1. Neem nooit emotionele beslissingen
  Je gedachten leiden tot je gevoelens, je gevoelens leiden tot je acties en je acties leiden tot je resultaten…

Dat betekent dat we onze emoties onder controle moeten hebben bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Je zult ervaring en vaardigheden ontwikkelen naarmate de tijd vordert, wat leidt tot betere beslissingen op een consistente basis, maar als je begint, heb je niet per se de ervaring om je te begeleiden …

Baseer uw beslissingen op gedegen onderzoek. Doe je due diligence.

Als u controle heeft over uw emoties bij het nemen van investeringsbeslissingen, zorgt u voor betere resultaten.

Een goed voorbeeld van dit probleem is wat mensen doen als de aandelenmarkten sterk dalen… De meeste mensen raken in paniek als hun aandelen kelderen en ze verkopen, normaal gesproken onderaan.

Als u de emotie eruit haalt en beseft dat u voor de lange termijn op de aandelenmarkt zit, dat de markten herstellen, bespaart u uzelf dat verlies en staat u zelfs open voor de mogelijkheid om wat geld te verdienen wanneer de prijzen beginnen te herstellen.

 1. Beleggen is voor iedereen
  Beleggen is iets dat iedereen kan en moet leren, het is uw geld en uw toekomst waar we het over hebben.

Niemand anders zal zich zo zorgen maken over uw toekomstige rijkdom als u, dus neem de controle en word een slimme belegger. Je kunt het!

 1. Investeer regelmatig en consistent
  Ik heb de voordelen van compounding al genoemd…

Om op dit fenomeen voort te bouwen, moet u regelmatig geld in uw beleggingen steken. Het hoeft niet veel geld te zijn om het verschil te maken.

Het hoeft ook niet te betekenen dat u geld in een investering steekt. Doe elke dag iets om een ​​betere belegger te worden…

Doe wat onderzoek, lees boeken, tijdschriften, forums… je kunt ook wat coaching krijgen om je te helpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *